Toen ik pas startte als zelfstandige, investeerde ik meteen in 3 dingen: een telefoon om bereikbaar te zijn, een laptop en een opleiding Solution Focus at Work.  Er ging een nieuwe wereld voor me open, en toch voelde ik me niet helemaal comfortabel om als professioneel coach aan de slag te gaan.

Ik was een startende ‘practitioner’, maar nog geen coach…

Ondertussen zijn we heeeeel wat jaren verder 😅 en coachte ik honderden mensen. Doorheen de tijd werd het mijn collega Rilla en mezelf zeer duidelijk dat je als coach 2 sets vaardigheden dient te beheersen:

  • methodische vaardigheden, waarbij je veelal een keuze maakt voor 1 hoofdmethode en mogelijks hier en daar snoept van andere insteken
  • en coachende vaardigheden, waarbij je als coach vooreerst procesbegeleider bent. 

In deze video vertel ik je meer over die 2 sets vaardigheden die je als goede coach dient te beheersen!

Veel kijkplezier 📺

PS. Deze video komt integraal uit de online cursus ‘7 essentiële vaardigheden voor de oplossingsgerichte coach’. In deze online cursus helpen we jou om 7 écht essentiële vaardigheden voor de oplossingsgerichte coach onder de knie te krijgen en toe te passen in je coachingsgesprekken, gesprekken met medewerkers of collega’s, en gesprekken van alledag. 

7 essentiële vaardigheden voor de oplossingsgerichte coach

Heb jij een straffe oplossingsgerichte blik maar krijg je ‘m niet doorgetrokken naar je gesprekken?

Pin It on Pinterest

Share This