Samenwerking

Onze trainers zijn ook coach, en gaan aan de slag met het team dat ze voor hun neus hebben. We werken met wat er ligt. We kiezen enkel die theoretische kapstokken die voor het team relevant zijn. Geen standaardtrainingen, maar maatwerk.

We zetten tools in die wel vaker worden gebruikt, maar passen ze altijd op een oplossingsgerichte manier toe. Hierdoor bereiken we veel snellere en meer duurzame resultaten. We doen wat werkt.

Al onze trainingen kunnen in het Nederlands, Engels en Frans worden georganiseerd.

Opleiding in de kijker: Online en hybride vergaderen

Gezien je een vergadering nooit alleen leidt, kunnen vergadertechnieken zelden ‘op het droge’ of buiten de reële context geoefend worden. Deze opleiding richt zich tot elke medewerker die de rol van voorzitter in een vergadering uitoefent of die geregeld vergaderingen inlegt. We concentreren ons specifiek op online vergaderen én hybride vergaderen.

Aan het einde van deze opleiding kennen en beheersen de deelnemers volgende elementen:

  • De basis ingrediënten voor een productieve online of hybride vergaderingen die voldoende tijd voorzien maar niet meer tijd nemen dan nodig;
  • Een basisbegrip van enkele light ‘Agile’-principes die vaart kunnen zetten achter opvolgmeetings;
  • Inzicht in de rollen binnen een vergadering en hoe de voorzitter hierin het voorbeeld geeft. We werken met een fictieve case waaraan we alle principes ophangen en uittesten. Dit geeft ook ruimte aan de deelnemers om hun eigen ‘best practices’ te delen met de collega’s in de leergroep;
  • Basiscommunicatievaardigheden, zoals luisteren, delen en feedback geven.
  • Essentiële skills om online vergaderingen goed te laten verlopen
  • Do’s en Don’ts van hybride vergaderen: wat werk er (niet)?

Praktisch: Dit is een online opleiding van 3,5 uur. We werken live en op een interactieve manier met 10 tot 12 deelnemers. De opleiding wordt gegeven door Els Deboutte. 

Straf Teamwerk

(Terug) bouwen aan vertrouwen is de basis van straf teamwerk. We gebruiken het model van Lencioni ‘De 5 frustraties van Teamwerk’ als basis en kapstok voor de dag en zoemen op interactieve wijze in op elk element. Onze interactieve werkwijze houdt in dat we telkens oefeningen en reflecties voorzien. Dit doen we plenair, in duo’s of in subgroepen. Telkens volgt de terugkoppeling. 

(Straf) Projectmanagement

Heldere communicatie, effectief samenwerken en goed projectleiderschap zijn belangrijke succesfactoren voor het welslagen van projecten. In onze opleidingen rond projectmanagement gaan we daarom zowel in op de praktische aanpak van projecten en bruikbare tools als op de soft skills die essentieel zijn voor een goede projectmanager. We behandelen de noodzakelijke basics van traditioneel projectmanagement en agile/lean werken. We leren technieken van time management aan. We hanteren – indien gewenst – het Insights Discovery kleurenmodel om projectmanagers beter inzicht te geven in hun eigen voorkeuren, hun communicatie en het samenstellen van een effectief team. Onze opleidingen kunnen in workshopvorm, als opleidingstraject of in een lerend netwerk worden gegeven.

Teamcoaching

Wij creëren high-performance én contente teams. Onze teamcoaches helpen je team weer op de rit. Ze zorgen voor openheid, duidelijkheid en goede gesprekken in je team. En ze helpen leiders snappen wat ze te doen hebben om de samenwerking in hun team duurzaam te verbeteren.

Medewerkers content – leiders content – klanten content!

Beter samenwerken met Insights Discovery

Insights Discovery is een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel dat inzichten aanreikt over onszelf en anderen. Het helpt mensen om optimaal te presteren door hun meer inzicht te geven in zichzelf. Vanuit dat zelfinzicht kunnen ze gemakkelijker afstemmen op en verbinding maken met anderen. Dit levert een werkomgeving op waarin vernieuwing, creativiteit en productiviteit floreren.

Productief, plezant en zinvol werken en samenwerken

Make me Fly! helpt medewerkers, leidinggevenden en organisaties om met nog meer plezier en resultaat te werken en samen te werken. We geven groepstrainingen en organiseren individuele opleidingstrajecten rond 4 grote thema’s: leiderschap, samenwerking, loopbaan en persoonlijke & professionele groeiOnze trainingen onderscheiden zich door een combinatie van theoretische onderbouw en praktische toepassing en no-nonsense aanpak in een setting waarbij de mens centraal staat.

We werken in-company en online, en hanteren ‘blended learning‘ als norm. Al onze trainingen kunnen in het Nederlands, Engels en Frans worden georganiseerd.

Contente medewerkers, contente leidinggevenden, contente klanten!

Pin It on Pinterest