Leiderschap

Veel mensen worden per ongeluk leidinggevende en worden geacht om te kunnen leiden. Wij leren nieuwe leidinggevenden de basics van leiderschap zoals je eigen sterktes en valkuilen kennen als leidinggevende, de rol die je speelt binnen de organisatiecultuur,… We versterken ervaren leidinggevenden in hun rol. En we bouwden een ruime ervaring op met specifieke profielen in de zorgsector of academische wereld.

Onze opleidingstrajecten kunnen invidueel en in groep worden aangeboden. We werken daarbij steeds op maat, vertrekkende van de voorkennis of het reeds afgelegde traject van de leidinggevende en de leerdoelen. We gebruiken tools zoals Insights Discovery of 360° feedback waar zinvol. Bij alles wat we doen vertrekken we vanuit de Solution Focus Methode.

We helpen leidinggevenden om om te gaan met specifieke uitdagingen zoals leidinggeven op afstand (bij telewerk).

Al onze trainingen kunnen in het Nederlands, Engels en Frans worden georganiseerd.

Nieuwe leidinggevenden

In onze opleidingstrajecten voor nieuwe leidinggevenden focussen we op de basics zoals

  • help, ik ben opeens baas
  • van een content- naar een context-rol
  • hoe krijg ik alle neuzen in dezelfde richting?
  • wie ben ik als baas en hoe wil ik mijn rol invullen?
  • leren connecteren, luisteren, feedback geven, motiveren, differentiëren, oplossingsgericht werken,…

Gevorderden

Leidinggevenden die de basisvaardigheden beheersen en zich verder willen verdiepen in specifieke thema’s bieden we individueel of in groep verdere opleiding. Voorbeelden zijn projectleiderschap, je team doorheen veranderingen loodsen (change management), job- en teamcrafting, omgaan met conflicten,…

In een wereld in verandering met steeds meer aandacht voor telewerk hebben we ook opleidingen over leidinggeven en betrokkenheid maximaliseren op afstand.

 

Specifieke profielen

We bouwden ondertussen ervaring op met heel specifieke profielen zoals leidinggevenden in de zorg (hoofdverpleegkundigen, hoofdartsen,…), leidinggeven in een academische omgeving,… 

We leiden projectleiders op die geen hiërarchische leidinggevende zijn, maar wel een project aansturen.

 

Insights Discovery als tool

Insights Discovery is een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel dat inzichten aanreikt over onszelf en anderen.

Productief, plezant en zinvol werken en samenwerken

Make me Fly! helpt medewerkers, leidinggevenden en organisaties om met nog meer plezier en resultaat te werken en samen te werken. We geven groepstrainingen en organiseren individuele opleidingstrajecten rond 4 grote thema’s: leiderschap, samenwerking, loopbaan en persoonlijke & professionele groeiOnze trainingen onderscheiden zich door een combinatie van theoretische onderbouw en praktische toepassing en no-nonsense aanpak in een setting waarbij de mens centraal staat.

We werken in-company en online, en hanteren ‘blended learning‘ als norm. Al onze trainingen kunnen in het Nederlands, Engels en Frans worden georganiseerd.

Contente medewerkers, contente leidinggevenden, contente klanten!

Pin It on Pinterest