Op reis met Insights Discovery

Een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren

Insights Discovery helpt mensen om optimaal te presteren door hun meer inzicht te geven in zichzelf. Vanuit dat zelfinzicht kunnen ze gemakkelijker afstemmen op en verbinding maken met anderen. Dit levert een werkomgeving op waarin vernieuwing, creativiteit en productiviteit floreren.

Insights Discovery is een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel dat inzichten aanreikt over onszelf en anderen.

Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich, het is de combinatie van deze vier kleuren die ons uniek maakt. De vier kleuren verwijzen naar gedragseigenschappen die we meestal het liefst of gemakkelijkst laten zien.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

 

Vurig rood
Dit is een sturende en resultaatgerichte kleur.
Mensen die veel rood gebruiken laten een sterke vastberadenheid zien waarmee ze interacties met anderen beïnvloeden.

Zacht groen
Mensen met een sterke voorkeur voor groen houden alles wat ze zien tegen het licht van hun waarden en wat voor hen belangrijk is. Ze gaan vaak op zoek naar harmonie en betekenisvolle relaties.
 

Stralend geel
Deze kleur straalt enthousiasme uit en nodigt uit om mee te doen. Mensen die veel geel gebruiken genieten doorgaans van het gezelschap van anderen en willen graag overal bij betrokken worden.

Helder blauw
Met als innerlijke drijfveer het verlangen om de wereld om hen heen te doorgronden willen mensen met een blauwe voorkeur graag over juiste en volledige informatie beschikken voordat ze een beslissing nemen.

Door onze online vragenlijst in te vullen, krijgt iedereen een persoonlijk Discovery profiel. Met dit uiterst krachtige instrument kunnen we conflicten aanpakken, communicatie verbeteren en teams helpen om elkaars unieke bijdragen meer te waarderen en benutten. Discovery kan worden ingezet bij workshops of individuele coachingstrajecten.

Dit vertellen onze klanten…

Tijdens de opleiding werd het mij duidelijk hoe hard personen onderling kunnen verschillen in de handelingen die ze op het werk stellen. Ik leerde hoe ik daar als leidinggevende mee om kan gaan. Ik raad de opleiding aan zowel voor mensen die al en hele tijd actief zijn als voor diegenen die pas in een leidinggevende functie begonnen zijn.
M.N.

Het profiel dat ik verkreeg na het invullen van de vragenlijst klopte bijna helemaal. Door het leren kennen van de kleuren werd het duidelijk dat er veel verschillende karakters zijn in de firma en belangrijker hoe ik afhankelijk van de kleur mijn benadering kan aanpassen. Het is nu makkelijker om erover te praten en om iemands gedrag te verklaren.
V.M.

Deze sessie heeft mij laten inzien hoe ik effectiever kan communiceren. In de toekomst zal ik in mijn communicatie meer rechtdoor gaan zonder omwegen. Dit alles zal leiden naar een betere verstandhouding met mijn operatoren.
M.S.

Pin It on Pinterest