Individuele coachings- en leertrajecten

Typische coachvragen kunnen zijn: 

 • Een onlangs gepromoveerde medewerker maakt de belofte niet waar en uit twijfels of een gebrek aan zelfvertrouwen
 • Je bent manager geworden en ondervindt moeilijkheden om om te gaan met ‘people issues’ of krijgt moeilijk je armen rond de eisen die je nieuwe functie aan je tijdsbesteding stelt
 • Een veelbelovende medewerker of manager staat aan de rand van een burn-out
 • De samenwerking met een manager of medewerker is onmogelijk geworden. Het team en de collega’s maken hun beklag
 • Een medewerker die je niet wil missen wil de organisatie verlaten omdat de match er niet langer is
 • Een getalenteerde medewerker of manager past zich moeilijk aan aan de eisen van het nieuwe niveau en is zich onvoldoende bewust van de politieke dimensie
 • Je bent niet zeker of je dit nog wel wil
 • Je loop vast op kantoorpolitiek en weet niet hoe ermee om te gaan

We werken rond een specifieke coachvraag gedurende een vooraf afgesproken aantal sessies. Intake en outtake worden mee inbegrepen in het coachingstraject.

Stress- en veerkrachtcoaching

Tasten stress, angst, moeilijke verandering, negatieve emoties,… de veerkracht, wendbaarheid of weerbaarheid van je medewerkers aan? Laat hen in (voor hen) moeilijke tijden bijstaan door één van onze oplossingsgerichte coaches en voorkom uitval.

Voorbeelden van lastige situaties kunnen zijn:

 • een overname of fusie, herstructureringen en andere grote veranderingen.
 • persoonlijke problemen of stress-situaties
 • de aanhoudende pandemie en bijkomend thuiswerk, waardoor sommige medewerkers een daling in hun werkgeluk en welzijn ervaren
 • thuiswerk dat onverenigbaar lijkt met andere rollen in het leven van je medewerker (kinderen in quarantaine, ziekte van een dierbare, partner die werkloos wordt,…), wat tot stress, twijfel, onderpresteren of burn-out kan leiden.

Make me Fly! biedt een oplossingsgericht  klankbord: beschikbaar op korte termijn, online of face-to-face in ons kantoor in Leuven, down-to-earth, nooit langer dan nodig. 

Wat als therapie meer gepast is? 

Make me Fly! werkt samen met een aantal coaches die ook therapeut en/of psycholoog zijn en beschikt over een ruim netwerk voor doorverwijzing. Indien we merken dat de situatie rond een bepaalde medewerker penibel is, zullen we contact opnemen met de organisatie om onze zorg te uiten.

Confidentialiteit

Zoals altijd is Make me Fly! gebonden aan confidentialiteit. We zullen geen inhoudelijke feedback geven over de gesprekken. We geven wel procesfeedback.

Praktisch

Om ervoor te zorgen dat elke medewerker de mogelijkheid heeft om beroep te doen op onze diensten, bieden we de mogelijkheid aan om rechtstreeks contact te nemen met Make me Fly!. Dat kan telefonische via 0474 32 46 63 (Rilla Lysens) of via e-mail rilla@makemefly.be.

Er wordt steeds contact genomen door de SPOC (Rilla Lysens) om van daar uit te verwijzen naar de juiste coach. Zo is er voor de medewerkers maar één contactpunt en kan het proces snel en vlot verlopen.

Make me Fly! houdt een timesheet bij waarin de gesprekken worden geregistreerd. We zullen telkens een printscreen maken van de online tool om ‘bewijs’ te kunnen voorleggen van de gesprekken die hebben plaatsgevonden, of laten de medewerker een document aftekenen.

We voorzien per traject een korte procesfeedback en spreken op voorhand het maximum aantal uren per traject vast. Het is uiteraard mogelijk het traject verder te zetten als particulier (niet langer betaald door de organisatie).

Om een ‘know-like-trust’ cyclus te creëren is het mogelijk om bij de start van het trajct een online workshop (2 uur) te geven. Hierbij zijn verschillende thema’s mogelijk zoals ‘veerkrachtig omgaan met verandering’, ‘hoe blijf je gezond in je kop in je kot?’.

Pin It on Pinterest