Oplossingsgerichte coaching

Tijdens een 1-op-1 coachingsessie ga je samen met je coach op zoek naar wat jij nodig hebt in je loopbaan om dat GOESTING-gevoel elke dag weer te mogen ervaren.

Onze aanpak is individueel, oplossingsgericht en altijd op maat. We coachen medewerkers binnen bedrijven rond loopbaan, leiderschap en samenwerking. Tenslotte bieden we ook outplacementbegeleiding aan.

Individuele coaching en leertrajecten

Ben je op zoek naar een externe coach om je medewerkers te coachen bij vragen rond loopbaan, leiderschap en samenwerking?

Onze coaches komen ook ‘aan huis’ voor individuele coachings- en/of opleidingstrajecten.

Stress- en veerkrachtcoaching

Laat je medewerkers in (voor hen) moeilijke tijden bijstaan door één van onze oplossingsgerichte coaches.

Voorbeelden van lastige situaties kunnen zijn: de pandemie, een overname of fusie, herstructureringen en andere grote veranderingen. Maar ook bij persoonlijke problemen of stresssituaties.

Outplacement

Bedrijven kunnen bij ons terecht voor outplacementbegeleiding na ontslag.

We werken discreet en doelgericht, en behalen snelle en duurzame resultaten.

Erkend loopbaancentrum

Make me Fly! is een erkend loopbaancentrum. Door gebruik te maken van de VDAB-loopbaancheque betaal je zelf maar een klein deel van de begeleiding. 

We zijn een team van genereuze professionals. Onze aanpak is individueelvernieuwend en altijd op maatBij ons ben je geen nummer.

Je vindt ons in alle Vlaamse provincies, in Brussel en online. We starten elk begeleidingstraject met een gratis telefonisch infomoment

Onze online programma’s

Open aanbod

 

Wij organiseren op regelmatige basis (gratis) webinars en open opleidingen. Neem een kijkje in onze kalender.

 

Gratis!

Waarom kiezen voor Make me Fly!

 

Make me Fly! biedt oplossingsgerichte coaching en training bij vragen over loopbaanlevenleiderschap en samenwerking. Je vindt ons in heel Vlaanderen en Brussel, én online. Ons team is professioneel geschoold en heeft tonnen ervaring en die staat geheel tot jouw beschikking. Because we care. Bij ons ben je geen nummer. Onze aanpak is individueelvernieuwend en altijd op maat.

Solution Focus Approach

We passen de principes toe uit de Solutions Focused Approach (Oplossingsgericht werken) en het Appreciatief werken.

Deze bewezen en krachtige methodiek garandeert duurzame vorderingen en resultaten op een zo kort mogelijke tijd. We blijven niet onnodig stilstaan bij problemen of blokkades maar formuleren samen met de deelnemers de gewenste situatie. We zoeken naar zijn/haar sterktes, positieve en krachtige leerervaringen uit het (recente) verleden en manieren om deze meer toe te passen in de situaties waarin verbetering gewenst is. We onderzoeken eveneens welke hulpbronnen, allianties en relaties in de werkomgeving versterkt kunnen worden en hoe de deelnemers daar zelf op een constructieve manier initiatief in kan nemen.

Verschillende leerstijlen vergen een diverse aanpak 

We houden steeds rekening met verschillende leerstijlen. Daarom passen we de techniek van het ‘blended learning’ toe. Dit betekent dat we binnen live-sessies materiaal en oefeningen gebruiken om eenieders leerstijl zoveel mogelijk aan te spreken. Enkele voorbeelden zijn duo-oefeningen, individuele reflectie, intervisie, demo’s, videofragmenten,… Ook geven we permanente toegang tot een beveiligd online platform met trainingsmateriaal en (indien van toepassing) verdiepende video’s. Op deze manier sparen we meteen ook het milieu.

Hoog rendement, borging en verankering

We werken volgens de principes van High Impact Learning that Lasts ontwikkeld door Filip Dochy (HILL).

Dit betekent:

  • We brengen relevante theorie aan waar de deelnemers in de opleiding mee aan de slag gaan om deze meteen toe te passen op de eigen realiteit. Dit doen we door discussie en uitwisseling te stimuleren a.d.h.v. praktische toepassing.
  • We stimuleren hybride-leren: de deelnemers krijgen toegang tot bvb videomateriaal, naast het cursusmateriaal.
  • Door te werken in een leertraject, verhogen we de impact van onze opleidingen op significante wijze: zo voorzien we ofwel een terugkommoment dat verdieping biedt, ofwel stimuleren we de verankering door 3 opvolgmails met opfrissen, tips & tricks, reflectievragen,…
  • We werken enkel met deelnemers die dat willen. Verplichte opleidingen hebben doorgaans een eerder negatief of weinig opbrengend resultaat. Uit ervaring weten we dat ‘verplichte deelnemers’, ondanks goed groepsmanagement door de trainer, vaak de vrijwillige deelnemers in hun leerproces in de weg kunnen staan. Het is daarom één van onze principes dat elke deelnemer die zich aandient, dat doet op basis van een eigen leerwens.
  • De cursist wordt mee verantwoordelijk gemaakt voor het eigen leerproces.

Keuze uit een waaier van tools

Insights Discovery, 360°, Live the Connection,…

Pin It on Pinterest