Oplossingsgerichte coaching

Tijdens een 1-op-1 coachingsessie ga je samen met je coach op zoek naar wat jij nodig hebt in je loopbaan om dat GOESTING-gevoel elke dag weer te mogen ervaren.

Onze aanpak is individueel, oplossingsgericht en altijd op maat. We coachen medewerkers binnen bedrijven rond loopbaan, leiderschap en samenwerking. Tenslotte bieden we ook outplacementbegeleiding aan.

Individuele coaching en leertrajecten

Ben je op zoek naar een externe coach om je medewerkers te coachen bij vragen rond loopbaan, leiderschap en samenwerking?

Onze coaches komen ook ‘aan huis’ voor individuele coachings- en/of opleidingstrajecten.

Individuele coachings- en leertrajecten

Typische coachvragen kunnen zijn: 

 • Een onlangs gepromoveerde medewerker maakt de belofte niet waar en uit twijfels of een gebrek aan zelfvertrouwen
 • Je bent manager geworden en ondervindt moeilijkheden om om te gaan met ‘people issues’ of krijgt moeilijk je armen rond de eisen die je nieuwe functie aan je tijdsbesteding stelt
 • Een veelbelovende medewerker of manager staat aan de rand van een burn-out
 • De samenwerking met een manager of medewerker is onmogelijk geworden. Het team en de collega’s maken hun beklag
 • Een medewerker die je niet wil missen wil de organisatie verlaten omdat de match er niet langer is
 • Een getalenteerde medewerker of manager past zich moeilijk aan aan de eisen van het nieuwe niveau en is zich onvoldoende bewust van de politieke dimensie
 • Je bent niet zeker of je dit nog wel wil
 • Je loop vast op kantoorpolitiek en weet niet hoe ermee om te gaan

We werken rond een specifieke coachvraag gedurende een vooraf afgesproken aantal sessies. Intake en outtake worden mee inbegrepen in het coachingstraject.

Stress- en veerkrachtcoaching

Tasten stress, angst, moeilijke verandering, negatieve emoties,… de veerkracht, wendbaarheid of weerbaarheid van je medewerkers aan? Laat hen in (voor hen) moeilijke tijden bijstaan door één van onze oplossingsgerichte coaches en voorkom uitval.

Voorbeelden van lastige situaties kunnen zijn:

 • een overname of fusie, herstructureringen en andere grote veranderingen.
 • persoonlijke problemen of stress-situaties
 • de aanhoudende pandemie en bijkomend thuiswerk, waardoor sommige medewerkers een daling in hun werkgeluk en welzijn ervaren
 • thuiswerk dat onverenigbaar lijkt met andere rollen in het leven van je medewerker (kinderen in quarantaine, ziekte van een dierbare, partner die werkloos wordt,…), wat tot stress, twijfel, onderpresteren of burn-out kan leiden.

Make me Fly! biedt een oplossingsgericht  klankbord: beschikbaar op korte termijn, online of face-to-face in ons kantoor in Leuven, down-to-earth, nooit langer dan nodig. 

Wat als therapie meer gepast is? 

Make me Fly! werkt samen met een aantal coaches die ook therapeut en/of psycholoog zijn en beschikt over een ruim netwerk voor doorverwijzing. Indien we merken dat de situatie rond een bepaalde medewerker penibel is, zullen we contact opnemen met de organisatie om onze zorg te uiten.

Confidentialiteit

Zoals altijd is Make me Fly! gebonden aan confidentialiteit. We zullen geen inhoudelijke feedback geven over de gesprekken. We geven wel procesfeedback.

Praktisch

Om ervoor te zorgen dat elke medewerker de mogelijkheid heeft om beroep te doen op onze diensten, bieden we de mogelijkheid aan om rechtstreeks contact te nemen met Make me Fly!. Dat kan telefonische via 0474 32 46 63 (Rilla Lysens) of via e-mail rilla@makemefly.be.

Er wordt steeds contact genomen door de SPOC (Rilla Lysens) om van daar uit te verwijzen naar de juiste coach. Zo is er voor de medewerkers maar één contactpunt en kan het proces snel en vlot verlopen.

Make me Fly! houdt een timesheet bij waarin de gesprekken worden geregistreerd. We zullen telkens een printscreen maken van de online tool om ‘bewijs’ te kunnen voorleggen van de gesprekken die hebben plaatsgevonden, of laten de medewerker een document aftekenen.

We voorzien per traject een korte procesfeedback en spreken op voorhand het maximum aantal uren per traject vast. Het is uiteraard mogelijk het traject verder te zetten als particulier (niet langer betaald door de organisatie).

Om een ‘know-like-trust’ cyclus te creëren is het mogelijk om bij de start van het trajct een online workshop (2 uur) te geven. Hierbij zijn verschillende thema’s mogelijk zoals ‘veerkrachtig omgaan met verandering’, ‘hoe blijf je gezond in je kop in je kot?’.

Stress- en veerkrachtcoaching

Laat je medewerkers in (voor hen) moeilijke tijden bijstaan door één van onze oplossingsgerichte coaches.

Voorbeelden van lastige situaties kunnen zijn: de pandemie, een overname of fusie, herstructureringen en andere grote veranderingen. Maar ook bij persoonlijke problemen of stresssituaties.

Outplacement

Bedrijven kunnen bij ons terecht voor outplacementbegeleiding na ontslag.

We werken discreet en doelgericht, en behalen snelle en duurzame resultaten.

Erkend loopbaancentrum

Make me Fly! is een erkend loopbaancentrum. Door gebruik te maken van de VDAB-loopbaancheque betaal je zelf maar een klein deel van de begeleiding. 

We zijn een team van genereuze professionals. Onze aanpak is individueelvernieuwend en altijd op maatBij ons ben je geen nummer.

Je vindt ons in alle Vlaamse provincies, in Brussel en online. We starten elk begeleidingstraject met een gratis telefonisch infomoment

Onze online programma’s

Deze foto is het campagnebeeld voor het online groepscoaching programma In 7 weken je carrière heruitvinden

In 7 weken je carrière (her)uitvinden

‘In 7 weken je carrière heruitvinden’ geeft je de inzichten, de moed, het vertrouwen en de nodige technische vaardigheden om terug aan het stuur van je loopbaan te gaan zitten.  

Rilla Lysens coacht een klant. Opleiding in oplossingsgerichte coaching.

Oplossingsgerichte Coaching: basis

Help jij graag anderen, krijg je vaak te horen dat jij echt goed kan luisteren of wil je in je werk meer kunnen coachen? Leer dé basic skills die je als coach nodig hebt.

In de online cursus ‘Coaching: Basic Skills’ ontdek je welke basic skills je als oplossingsgericht coach nodig hebt!

Gratis!

Waarom kiezen voor Make me Fly!

 

Make me Fly! biedt oplossingsgerichte coaching en training bij vragen over loopbaanlevenleiderschap en samenwerking. Je vindt ons in heel Vlaanderen en Brussel, én online. Ons team is professioneel geschoold en heeft tonnen ervaring en die staat geheel tot jouw beschikking. Because we care. Bij ons ben je geen nummer. Onze aanpak is individueelvernieuwend en altijd op maat.

Solution Focus Approach

We passen de principes toe uit de Solutions Focused Approach (Oplossingsgericht werken) en het Appreciatief werken.

Deze bewezen en krachtige methodiek garandeert duurzame vorderingen en resultaten op een zo kort mogelijke tijd. We blijven niet onnodig stilstaan bij problemen of blokkades maar formuleren samen met de deelnemers de gewenste situatie. We zoeken naar zijn/haar sterktes, positieve en krachtige leerervaringen uit het (recente) verleden en manieren om deze meer toe te passen in de situaties waarin verbetering gewenst is. We onderzoeken eveneens welke hulpbronnen, allianties en relaties in de werkomgeving versterkt kunnen worden en hoe de deelnemers daar zelf op een constructieve manier initiatief in kan nemen.

Verschillende leerstijlen vergen een diverse aanpak 

We houden steeds rekening met verschillende leerstijlen. Daarom passen we de techniek van het ‘blended learning’ toe. Dit betekent dat we binnen live-sessies materiaal en oefeningen gebruiken om eenieders leerstijl zoveel mogelijk aan te spreken. Enkele voorbeelden zijn duo-oefeningen, individuele reflectie, intervisie, demo’s, videofragmenten,… Ook geven we permanente toegang tot een beveiligd online platform met trainingsmateriaal en (indien van toepassing) verdiepende video’s. Op deze manier sparen we meteen ook het milieu.

Hoog rendement, borging en verankering

We werken volgens de principes van High Impact Learning that Lasts ontwikkeld door Filip Dochy (HILL).

Dit betekent:

 • We brengen relevante theorie aan waar de deelnemers in de opleiding mee aan de slag gaan om deze meteen toe te passen op de eigen realiteit. Dit doen we door discussie en uitwisseling te stimuleren a.d.h.v. praktische toepassing.
 • We stimuleren hybride-leren: de deelnemers krijgen toegang tot bvb videomateriaal, naast het cursusmateriaal.
 • Door te werken in een leertraject, verhogen we de impact van onze opleidingen op significante wijze: zo voorzien we ofwel een terugkommoment dat verdieping biedt, ofwel stimuleren we de verankering door 3 opvolgmails met opfrissen, tips & tricks, reflectievragen,…
 • We werken enkel met deelnemers die dat willen. Verplichte opleidingen hebben doorgaans een eerder negatief of weinig opbrengend resultaat. Uit ervaring weten we dat ‘verplichte deelnemers’, ondanks goed groepsmanagement door de trainer, vaak de vrijwillige deelnemers in hun leerproces in de weg kunnen staan. Het is daarom één van onze principes dat elke deelnemer die zich aandient, dat doet op basis van een eigen leerwens.
 • De cursist wordt mee verantwoordelijk gemaakt voor het eigen leerproces.

Keuze uit een waaier van tools

Insights Discovery, 360°, Live the Connection,…

Pin It on Pinterest