Productief, plezant en zinvol werken en samenwerken

Make me Fly! helpt medewerkers, leidinggevenden en organisaties om met nog meer plezier en resultaat te werken en samen te werken. We geven groepstrainingen en organiseren individuele opleidingstrajecten rond 4 grote thema’s: leiderschap, samenwerking, loopbaan en persoonlijke & professionele groeiOnze trainingen onderscheiden zich door een combinatie van theoretische onderbouw en praktische toepassing en no-nonsense aanpak in een setting waarbij de mens centraal staat.

We werken in-company en online, en hanteren ‘blended learning‘ als norm. Al onze trainingen kunnen in het Nederlands, Engels en Frans worden georganiseerd.

Contente medewerkers, contente leidinggevenden, contente klanten!

Leiderschap

Individuele opleidingen en groepsprogramma’s voor nieuwe en ervaren leidinggevenden. Met ook aandacht voor specifieke thema’s zoals leidinggeven op afstand, of specifieke profielen in bijvoorbeeld de zorgsector, de profit en de academisch wereld.

Samenwerking

Onze trainers zijn ook coach, en gaan aan de slag met het team dat ze voor hun neus hebben. We werken met wat er ligt. We kiezen enkel die theoretische kapstokken die voor het team zijn. Geen standaardtrainingen, maar maatwerk..

Professionele en persoonlijke groei

Heel wat bedrijven zijn alert voor het mentaal welzijn van hun medewerkers. “Zorgen” voor jezelf en voor de mensen rondom je (in die volgorde!) krijgt een plek op de werkvloer. In onze opleidingen rond professionele en persoonlijke groei begeleiden we medewerkers individueel of in groep bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Loopbaan

Make me Fly! is een door de VDAB erkend loopbaancentrum. We begeleiden jaarlijks honderden mensen bij hun zoektocht naar een content werkleven. We begeleiden organisaties bij instroom-, doorstroom- en uitstroomtrajecten. We ondersteunen organisaties bij team- en jobcrafting. We vertrekken daarbij steeds vanuit de oplossingsgerichte methode met duurzame inzetbaarheid als resultaat.

Laat je medewerkers coachen

Onze oplossingsgerichte coaches coachen jouw medewerkers rond coachingsvragen over loopbaan, leiderschap, samenwerking, stress en veerkracht.

In de kijker: Opleiding tot interne (loopbaan)coach

Deze opleiding richt zich naar medewerkers die naast hun ‘business as usual’ ook ingezet zullen worden als interne loopbaancoach. We leren hen:

 • Basisvaardigheden en rolafbakening om op te treden als coach
 • Het coachproces leren aansturen van intake over ‘contracting’ tot afronding en omzetten in actie
 • Coachen als reflectietool met Solutions Focus als basis voor snelle en duurzame resultaten
 • Specificiteit van het coachen op loopbaanvragen
 • Het inzetten van andere tools en technieken, waarbij we ook inzoomen op de waarde en relativiteit van tests en vragenlijsten
 • Focus op het creëren van zelfsturing in de loopbaan van de gecoachte medewerker

Waarom kiezen voor Make me Fly!

 

Make me Fly! biedt oplossingsgerichte coaching en training bij vragen over loopbaanlevenleiderschap en samenwerking. Je vindt ons in heel Vlaanderen en Brussel, én online. Ons team is professioneel geschoold en heeft tonnen ervaring en die staat geheel tot jouw beschikking. Because we care. Bij ons ben je geen nummer. Onze aanpak is individueelvernieuwend en altijd op maat.

Solution Focus Approach

We passen de principes toe uit de Solutions Focused Approach (Oplossingsgericht werken) en het Appreciatief werken.

Deze bewezen en krachtige methodiek garandeert duurzame vorderingen en resultaten op een zo kort mogelijke tijd. We blijven niet onnodig stilstaan bij problemen of blokkades maar formuleren samen met de deelnemers de gewenste situatie. We zoeken naar zijn/haar sterktes, positieve en krachtige leerervaringen uit het (recente) verleden en manieren om deze meer toe te passen in de situaties waarin verbetering gewenst is. We onderzoeken eveneens welke hulpbronnen, allianties en relaties in de werkomgeving versterkt kunnen worden en hoe de deelnemers daar zelf op een constructieve manier initiatief in kan nemen.

Verschillende leerstijlen vergen een diverse aanpak 

We houden steeds rekening met verschillende leerstijlen. Daarom passen we de techniek van het ‘blended learning’ toe. Dit betekent dat we binnen live-sessies materiaal en oefeningen gebruiken om eenieders leerstijl zoveel mogelijk aan te spreken. Enkele voorbeelden zijn duo-oefeningen, individuele reflectie, intervisie, demo’s, videofragmenten,… Ook geven we permanente toegang tot een beveiligd online platform met trainingsmateriaal en (indien van toepassing) verdiepende video’s. Op deze manier sparen we meteen ook het milieu.

Hoog rendement, borging en verankering

We werken volgens de principes van High Impact Learning that Lasts ontwikkeld door Filip Dochy (HILL).

Dit betekent:

 • We brengen relevante theorie aan waar de deelnemers in de opleiding mee aan de slag gaan om deze meteen toe te passen op de eigen realiteit. Dit doen we door discussie en uitwisseling te stimuleren a.d.h.v. praktische toepassing.
 • We stimuleren hybride-leren: de deelnemers krijgen toegang tot bvb videomateriaal, naast het cursusmateriaal.
 • Door te werken in een leertraject, verhogen we de impact van onze opleidingen op significante wijze: zo voorzien we ofwel een terugkommoment dat verdieping biedt, ofwel stimuleren we de verankering door 3 opvolgmails met opfrissen, tips & tricks, reflectievragen,…
 • We werken enkel met deelnemers die dat willen. Verplichte opleidingen hebben doorgaans een eerder negatief of weinig opbrengend resultaat. Uit ervaring weten we dat ‘verplichte deelnemers’, ondanks goed groepsmanagement door de trainer, vaak de vrijwillige deelnemers in hun leerproces in de weg kunnen staan. Het is daarom één van onze principes dat elke deelnemer die zich aandient, dat doet op basis van een eigen leerwens.
 • De cursist wordt mee verantwoordelijk gemaakt voor het eigen leerproces.

Confidentialiteit en veiligheid in de groep

Omdat deelnemers pas echt dingen leren als ze zich veilig voelen, is het garanderen van confidentialiteit bij Make me Fly! van groot belang. Zo werken wij met kleine groepen van max. 12 deelnemers en staat een open en positieve houding centraal.We zorgen ervoor dat mensen zich kwetsbaar kunnen opstellen, open staan voor andere invalshoeken en dat ze van elkaar leren. We stellen vragen, laten hen nadenken en bouwen samen verder op wat ze al kennen, kunnen en weten.

Keuze uit een waaier van tools

Insights Discovery, 360°, Live the Connection,…

Pin It on Pinterest